Villa la Angostura - Reisverslag uit Villa La Angostura, Argentinië van Jenne Oosting - WaarBenJij.nu Villa la Angostura - Reisverslag uit Villa La Angostura, Argentinië van Jenne Oosting - WaarBenJij.nu

Villa la Angostura

Door: Annalies en Jenne

Blijf op de hoogte en volg Jenne

25 December 2024 | Argentinië, Villa La Angostura

Na het harde werken op ripio krijgen we na Icalma de luxe van asfalt. Eerst een klim naar het Chileense grensgebouw en dan een fijne afdaling naar het Argentijnse kantoor. Ondanks dat we het Chileense visumpapiertje (net een kassabon) kwijt zijn verloopt alles soepel. En dan kiezen we in Argentinië weer voor ripio. In twee dagen volgen we een prachtige onverharde weg (ruta 11) langs de Andes voordat we in Aluminé aankomen. Deze weg is behalve de hoeveelheid stof die langsrijdende auto's veroorzaken een stuk beter te fietsen dan de Chileense. In Aluminé nemen we een rustdag en huren een huisje. We hadden al gezien dat er onweer voorspeld was maar dat het vooral met regen zo tekeer kon gaan, wisten we niet. We zijn dan ook erg blij met ons onderdak.

Op onze vrije dag zwerven we rond en laten onze spullen wassen. De kleine wasjes doen we zelf maar aan het grotere spul beginnen we niet. En we hebben geluk dat we het droog terugkrijgen. Het onweer zorgt voor een stroomstoring die de hele middag duurt.

Argentinië heeft een gigantische inflatie en het levensonderhoud is het afgelopen jaar heel veel duurder geworden. Gelukkig hebben wij veel Amerikaanse dollars meegenomen die we hier tegen een goede koers kunnen wisselen.

Weer op pad klimmen en dalen we naar Junin de los Andes en krijgen de vulkaan Lanin onderweg volop te zien. Ondanks een afstand van tientallen kilometers staat hij groot en wit tegen de hemel afgetekend. In Junin gaan we een avond uit eten. Na dagen met onze zelfgebrouwen pasta op de camping zijn we aan iets anders toe. Jenne verheugt zich op een Bife de Chorizo maar het blijkt een matig lapje vlees. De Napolitana, een schnitzel met tomatensaus, ham en kaas die we de volgende dag eten is veel beter.

Via San Martin de los Andes waar de prijzen nog een keertje verdubbeld lijken te zijn fietsen we de Ruta de 7 Lagos op. Op deze weg hebben we ons verheugd. Prachtige meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Het is ook schitterend weer. Dat er regelmatig heuvels beklommen moeten worden deert niet op zo'n route. We nemen de tijd op deze weg.

Inmiddels zijn we in Villa La Angostura en ook hier blijven we een dag om de omgeving te verkennen.

Omdat het laden van foto's vrijwel niet meer lukt op dit reisverslag stappen we over op Polarsteps zodat iedereen naast een verslag óók kan zien wat er voor moois op onze route is. Dit is daarom ons laatste verslag op deze site. Vanaf nu staan verslagjes en foto's op Polarsteps. Het beste is om de Polarstep app te downloaden en daarna onderstaande link te openen.

Fijne feestdagen en een gezond 2025

• 03 Januari 2025 - 20:27

Aukje Atsma:

Sege Nijjier! Folle lok en seine! Polarstar gedownload. Volgen aangevraagd. Goeie reis.

• 06 Januari 2025 - 09:49

Hilde:

Mooi verslag. Lijkt me fantastisch daar!