Kaohsiung

Door: A&J

Blijf op de hoogte en volg Jenne

28 Maart 2020 | Taiwan, Kaohsiung

De westkust van Taiwan is grotendeels verstedelijkt. Onze navigatieapp stuurt ons meestal langs kleine binnenweggetjes. Soms ook langs grotere wegen maar meestal is dat niet erg omdat er weinig verkeer is. Het wegennet lijkt voorbereid op groei van het autoverkeer. Brommertjes en scooters zijn er, net als elders in Azië, bij de vleet. Veel wegen hebben dan ook een aparte strook voor brommers en fietsen. Af en toe dwalen we wat meer af naar het binnenland waar we de spieren kunnen trainen op pittige klimmetjes. We bezoeken o. a. Sun Moon Lake, een toeristisch meertje met weinig op dit moment toeristen. Dat is overal het geval. Westerlingen zijn er nagenoeg niet (meer) en de inwoners van omliggende landen moeten ook eerst 2 weken in quarantaine voor ze mogen reizen. We hebben ook een beetje ongemak gehad. Bij een guesthouse wilde Annalies even spelen met een jonge hond. Die beet haar echter vervelend in de onderarm. Veel bloed en snel achterop de scooter naar het ziekenhuis. Eerst een longfoto om corona uit te sluiten. Daarna de boel schoongemaakt, een tetanusspuit en een antibioticakuur. De eigenaresse van het guesthouse voelde zich zeer schuldig en verantwoordelijk en stond erop om alle kosten te betalen. Na ruim een week zijn de wonden weer redelijk geheeld.
Op dit moment zijn we in Kaohsiung, de tweede stad van het land. We hebben hier een bezoek gebracht aan de openbare bibliotheek en aan het  centrum voor kunsten. Beide gebouwen zijn ontworpen door architectenbureau Mecanoo van Francine Houben. Vooral het laatste gebouw is imposant.
Zo het nu lijkt bestaat de mogelijkheid dat we niet doorreizen naar Japan in verband met het coronavirus. Tot nu toe is Taiwan een prima optie en we denken ons hier nog wel een tijdje te kunnen vermaken.

• 28 Maart 2020 - 09:17

Tiny De Boer:

Dag Annalies en Jenne, We hebben nogal eens bezorgd aan jullie moeten denken. Fijn dat we nu weer een teken van leven ontvangen. We zien op jullie foto's ook mondkapjes en lege straten. Kunnen jullie wel overal eten en overnachten? Zijn jullie in goede gezondheid, op de aanvaring van Annalies met een hond na? In NL wordt bijna niet gevlogen en het is heel rustig op straat. Ik ben gisteren officieel naar Bergen verhuisd en heb de sleutels ingeleverd (17 jr. gewoond). We hopen dat jullie verder een fijne tijd hebben en horen graag weer van jullie

• 28 Maart 2020 - 19:45

Willy:

Dat is weer een mooi verslagje, Jenne! En Annalies, het toch maar bij katten houden, niet? Dat was dus wel even consternatie...
    Leuk, zo weer in een bieb zijn! Jullie doen interessante dingen daar. Geniet vooral voort!
    Groeten uit Coronanederland, Willy

• 28 Maart 2020 - 19:53

Emmy:

Wat een vervelend inident Annalies. Klinkt als een forse beer. Gelukkig herstel je goed.
    Goede reis, blijf uit de buurt van honden en vermaak je nog maar even Taiwan. Zo te lezen zitten jullie voor dit moment in een heel goed land.
    Groeten,
    Jan en Emmy

• 28 Maart 2020 - 19:55

Emmy:

beer moet beet zijn. Geen beren in Taiwan of toch wel?

• 01 April 2020 - 12:46

Mirjam Van Der Meer:

Fijn om te horen dat het goed met jullie gaat. Ook ik heb veel aan jullie gedacht.
    Mijn reis is geannuleerd. Jammer maar ook niet meer dan dat. Hier is het erg rustig en alle beperkende maatregelen zijn verlengd tot eind april. Ik was even bang dat je ook nog een inenting voor rabiës zou moeten hebben. Gelukkig niet .
    Fiets ze daar en blijf gezond