Groningen - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Jenne Oosting - WaarBenJij.nu Groningen - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Jenne Oosting - WaarBenJij.nu

Groningen

Door: Annalies en Jenne

Blijf op de hoogte en volg Jenne

12 Juni 2024 | Nederland, Groningen

Inmiddels zijn we al weer twee weken terug en ruimschoots gewend aan het thuis zijn. Ondanks heel veel goede dagen, hebben we tussen Barcelona en Groningen ons portie (noorden-)wind en regen wel gehad. De zon bleef helaas een beetje achterwege. We besluiten een makkelijke route te fietsen met weinig heuvels en veel voorzieningen. Na Nîmes fietsen we langs de Rhône en daarna de Saône via o.a. Lyon en Nancy. Dan door naar Metz. Hier valt op onze geplande vertrekdag zoveel regen dat we een extra vrije dag nemen. Een halve dag brengen we door in het Centre Pompidou. Weer op pad blijkt dat er verder naar het noorden nog veel meer regen is gevallen. In Luxemburg is een aantal campings gesloten ten gevolge van wateroverlast. Via de Vennbahn, een spoorlijn die tot fietspad is om getoverd komen we in Aken terecht. We bewonderen de Dom en steken dezelfde dag door naar Vaals. Terug in Nederland, met nog meer slecht weer op komst, trappen we flink door. Onze laatste overnachting is op een camping bij Wijster. Op dinsdag 28 mei arriveren we weer in de Tuinbouwstraat. Als we de volgende morgen in ons eigen bed wakker worden valt de regen met bakken uit de lucht.

Ondanks de ietwat koude en soms natte en winderige terugreis vanuit Barcelona was de reis door Europa ook prachtig. Nergens zoveel mooie oude dorpen en steden als in Spanje en Frankrijk. We kunnen terugzien op een prachtige gevarieerde reis van meer dan 9 maanden waarin we op de fiets ruim 12000 kilometer hebben afgelegd.

• 12 Juni 2024 - 20:42

Tineke Kuipers:

Wel pech dat jullie zoveel regen hebben gehad op de weg terug naar huis. We zijn benieuwd wat dezelfde tocht voor ons nog in petto heeft. Tot nu toe alleen last gehad van tegenwind en een enkele bui maar van tegenkomende reizigers uit NL ook veel regenverhalen gehoord.

Nu weer genieten van huis en stad.

• 12 Juni 2024 - 21:24

Ruud:

Knap dat jullie ook van een lange fietstocht weten te genieten als je vooral slecht weer hebt. Chapeau. En welcome home

• 13 Juni 2024 - 07:20

Mirjam:

Welkom terug , hopelijk krijgen we hier ook nog een beetje zomer

• 13 Juni 2024 - 15:19

Tiny De Boer:

Tjonge 120.000 km, wat een afstand! Jammer dat jullie zoveel regen hadden op de terugweg. Hopelijk krijgen we toch nog een mooiere zomer. Hartelijke groet, Tiny en Jan

• 14 Juni 2024 - 09:40

Wout Huizing:

Bedankt voor jullie verslagen. 9 maanden. Wat een tijd en wat een belevenissen. En dan ook weer concluderen hoe mooi Europa is. Heerlijk op je eigen bed als het buiten regent. Alle goeds om weer te aarden in ons landje. Volgende reis alweer in gedachten?